• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metallitööfirma juht: oskustööliste palk tõuseb oluliselt

  Tõelised oskustöölised hakkavad järgmisel aastal võrreldes buumiaja palkadega teenima viis kuni kümme protsenti rohkem, lubas Tartus metallitöid tegeva ettevõtete grupi Meteci Valduse OÜ juht Toomas Lepp.

  Lepa kinnitusel vaatavad nad praegu tuleva aasta tegutsemiskavasid üle ning üritavad palku paremini siduda tootlikkuse ning muude näitajatega.
  „Kui me siiamaani oleme saanud küll valida madalama kategooria töötajaid, siis nüüd tahame järjest rohkem hakata valima tõeliseid oskustööliseid ja spetsialiste,“ rääkis Lepp. „Ja kuna tõeliseid tippe on meie valdkonnas vähe, siis peame olema valmis neile ka rohkem maksma. Et inimesi meie ettevõtete grupi suunas liikuma saada, peame neile pakkuma märkimisväärselt rohkem.“
  Lepp lisas, et metallitööstussektoris hakkab lähiajal ilmselt veidi ka järelkasvu tulema. „Majanduskriis tõi kutsekoolid metallitöötlemist õppivaid inimesi täis ja seega on lootust, et koolist hakkab lõpetajaid tulema,“ ütles Lepp. „Seni olime sunnitud tunnistama ka need vennad spetsialistideks, kes tegelikult spetsialistid või oskustöölised ei olnud, sest paremaid polnud lihtsalt kusagilt võtta.“
  Lepa kinnitusel on nende ettevõtete grupis kogu aeg järgitud stabiilset palgapoliitikat. „Me ei lasknud palku käest ära buumi ajal, nii nagu juhtus see näiteks ehituses,“ seletas Lepp. „Hoidsime palku, sest meie kui eksportturgudel tegutseja ei saanudki ju muud moodi käituda. Ja hoidsime palgataset ka majanduskriisi ajal – meie palgakärped olid siis minimaalsed – ning eelmise aasta keskpaigal taastasime kriisieelsed palgad.“
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.