• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Trigon: kõik sõltub piima hinnast

  Trigon Agri OÜ juht Ülo Adamson nentis, et nende palgatase on päris kõrge võrreldes teiste firmadega.

  „Mõningased väikesed korrektuurid oleme palkades teinud, aga üldiselt eriti mitte. Keskmine palgatõus jääb maksimaalselt paari protsendi juurde.“
  Adamson ütles, et loomulikult on teised sektori ettevõtted palku tõstnud. „Kui vaadata sektori majandustulemusi, siis 2009. aastal paljud kärpisid palku, kuid meie jätsime palgad muutmata,“ selgitas ta.  Adamsoni hinnangul võib tegemist olla lihtsalt mullu kärbitud palkade taastamisega. Tema sõnul olid siiski mullu paljudel farmidel tulemused negatiivsed.Adamson tõdes, et põllumajandussektoris olukord paraneb ning palgasurve on ülespoole. „Võti on see, mis hakkab juhtuma piima hinnaga, sest Eesti piima hind on väga palju mõjutatud Euroopa piima hinnast. Senini ei ole Euroopa piima hinna kasv pidurdunud, vaid see on järjest kasvanud," rääkis ta. Adamsoni sõnul mõjutab piimapulbri hinda väga palju, mis hakkab Uus-Meremaal piimapulbri tootmisega toimuma. "
   Euroopa piima hind dikteerib tõusu
  „Ma ise arvan, et me võime järgmisel aastal suure tõenäosusega näha järjest kallinevaid toiduainete hindasid, mis tähendab ka seda et ettevõtetes võivad tekkida suuremad kasumid, tekib suurem konkurents inimestele. Põllumajandussektor on kindlasti selline sektor, kus on raske leida inimesi ja seetõttu ma arvan, et ollakse valmis kiiresti palgatasemeid muutma," rääkis Adamson. "Me hoiame ise koguaeg silmad lahti ja üritame õigel aja reageerida turul – aga selge on see, et surve on juba olemas ülespoole.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.