Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Palgatõus on priiskamine"

  Meie palgad ei muutunud masu ajal ja ma ei näe ka järgmisel aastal mingit palgatõusu ette, ütles OÜ Merinvest juhataja Enn Meri.

  „Maailm ümberringi ei ole veel nii väga helde, et midagi sulle kingitakse niisama,“ põhjendas Meri. „Kui sa tahad palka tõsta, siis sa pead ju toodangu hinda tõstma, aga autotööstuses pole see veel võimalik. Siin on konkurents karm.“
  Samas ütles Meri, et häda pole ka midagi. „Meil läheb ju tegelikult hästi, nagu läheb hästi ka teistel peamiselt eksporttoodangut tegevatel firmadel,“ oli Meri optimistlik, ent lisas, et nii hästi neil veel siiski ei lähe, et saaksid hakata priiskama ja palku tõsta.
  Meri kinnitusel on nad pidevalt inimesi juurde palganud ja praegu töötab Merinvestis 268 inimest. „Viimati oli meil korralik palgatõus buumi ajal, 2008. aastal,“ rääkis Meri. „Aga me pole ka masu ajal palkasid langetanud, nii nagu seda tehti näiteks ehituses.“
  Küsimusele, millal Merinvestis võiksid palgad tõusma hakata, vastas Meri: „Seda ei julge ma praegu öelda ja targem oleks seda ka mitte enne välja öelda. Eks me vaatame – kunagi ikka tõuseb palk, aga mitte järgmisel aastal.“
  Merinvest valmistab kummist tihendeid ja membraane, mis eksporditakse Saksa firma Freudenberg kaudu Euroopa riikide enamikesse autotehastesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.