Kadri Paas • 5. detsember 2010 kell 7:13

Eestis vohab kafkalik bürokraatia

Presidendi õigusnõunik Ülle Madise väidab, et Eesti riik on ülebürokratiseeritud; aruannete hulk, mida esitatakse, on üle mõistuse suur, ja probleeme üritatakse lahendada mittevajalike uute seaduste kirjutamisega.

"Asi on läinud täiesti hulluks. See hulk täiesti mõttetut bürokraatiat, mida meie asutustes toodetakse, üllataks meid kõiki. Seda on sadadel lehekülgedel ja selle taga on töötunnid, mida maksumaksja on kinni maksnud," ütles Madise sotside öökonverentsil esinedes, vahendab Delfi.

Madise sõnul ei ole seda aruandlust vaja, aga kellelgi ei jätku julgust seda tõkestada.

Tema hinnangul rõhub Eesti akadeemiline juuraharidus liigselt rahvusvahelisele õigusele, tegelikkuses ei oska aga ametnikud riigihankeidki koostada. Madise märkis, et justiitsministeeriumis võiks paar õigusloome talitust sulgeda ja sellest ei juhtuks mitte midagi.

Hetkel kuum