Silvia Kruusmaa • 7. detsember 2010 kell 14:47

Snoras tunnistati Leedu parimaks pangaks

Pangandus- ja finantsajakiri The Banker, mida alates 1926. aastast annab välja Suurbritannia päevaleht Financial Times, valis panga Snoras 2010. aasta parimaks pangaks Leedus.

Tänavu andis The Banker selle autasu 149 pangale, mille hulka kuuluvad ka HSBC, Barclays ja Deutsche Bank. 

„Panga edukat arengut ja tegevusnäitajate paranemist on märganud ja hinnanud maailma pangandussektori professionaalid. See on meile suur tunnustus, mis stimuleerib meid ka edaspidi oma teenuste kvaliteeti tõstma ning pangandust Leedus ja teistes Balti riikides arendama. Järgmisel aastal üritame parandada oma positsiooni aktiivses konkurentsis ning pühendame kõige rohkem tähelepanu ettevõtluse krediteerimisele,” ütles panga Snorase president Raimondas Baranauskas.

Ajakiri The Banker võttis oma hinnangus arvesse pankade võimet tuua oma aktsionäridele tulu ning saavutada strateegiline üleolek. Selle aasta kolme veerandiga teenis AS Snoras enne maksude maksmist ja varude loomist 19,538 miljonit eurot. Panga puhaskasum kasvas 2009. aasta sama ajavahemikuga võrreldes (jaanuarist septembrini) 44 protsenti 1,709 miljonile eurole.

Lisaks on Snoras toonud turule uusi pangandusteenuseid, nt inflatsiooniga seotud hoiussertifikaadid, uus kokkuhoiu-investeerimise viis – tasakaalustatud investeeringute korv jne.

Selle aasta kolme veerandiga on panga krediidiportfell kasvanud 20 protsenti 1,139 miljardile eurole, panga aktiva on suurenenud 13 protsenti 2,074 miljardile eurole, kusjuures Leedu pankade krediidiportfell vähenes samal ajal kokku 3,9% ning aktiva 3,1%.   

Ajakiri The Banker, mida loetakse rohkem kui 150 riigis, kogub iga aasta andmeid üle nelja tuhande maailma panga kohta, analüüsib nende tegevusnäitajaid ning annab välja kõige kõrgemalt hinnatud maailma pankade nimekirja. Parima panga tiitel antakse igas riigis ühele pangale. Pank Snoras valiti parimaks Leedu pangaks ka 2006. aastal.

Hetkel kuum