Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parim rahateenimisvõimalus Aasias on jüaani-forward'id 

  Goldman Sachs ja Nomura Holdings teatasid, et Hiina jüaani forward-tehingud on parim tee, kuidas teenida 2011. aastal Aasia valuutaturul raha, vahendab Bloomberg.

  Goldman Sachs soovitab klientidel osta kaheaastast jüaani-forward'it, kus tehingu lõppedes toimub tavapärase valuutade vahetuse asemel tasaarveldus. Kui Euroopa võlakriis kasvatab nõudlust dollarite järgi, ajab see tõenäoliselt üles ka jüaani. Jaapani suurim investeerimispank Nomura aga soovitab kundedel osta kolme kuu pikkuseid forward'eid. Selle soovituse mõttekäik on selline, et Hiina laseb oma valuutal kiiremini tugevneda enne president Hu Jintao visiiti Washingtoni jaanuaris. Ka Deutsche Bank peab jüaani tugevnemisele panustamist oma piirkonna soovituste seas.
  Tugevam jüaan aitaks jahutada kiirenenud inflatsiooni ja vähendada USA kaubandussanktsioonide tõenäosust.
  „Parima riski-tootluse suhtega tehing on Hiina, kuna me näeme tõenäoliselt tõusu jätkumist, seda isegi siis, kui euro saab pihta valitsuse võlakriisist,“ ütles Goldman Sachsi analüütik Michael Buchanan. „Meie baasstsenaarium on see, et iga Aasia valuuta tugevneb, kuid mida suuremad on Euroopa perifeerias probleemid, seda raksemaks teeb see Aasia valuutade tõusu (USA dollari suhtes).“
  „Viga, mida inimesed jüaaniga teevad, on see, et arvatakse, et see tehing on nagu liiklus vaid ühesuunalisel tänaval,“ ütles UBSi valuutastrateeg Nizam Idris. „Nad lihtsalt ostavad jüaani ja ootavad.“ Tema sõnul oleksid jüaani tugevnemisele panustanud investorid kaotanud eelmisel kahel aasta jooksul raha, kuna tehingu kulud oleksid olnud tuludest suuremad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.