Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rikkad Hiina turistid vallutavad Euroopa

  Hiina kasvavast keskklassist ning uusrikastest on saanud atraktiivne klient Euroopa turismitööstusele. Enam pole Vene turist see, kes Pariisi luksuspoodides enim kulutab, nüüd on need Hiina uusrikkad, kirjutab Economist.

  Enam ei ole Vene turist see, kes Pariisi luksuspoodides enim kulutab või kasti kaupa kuulsaimate veinimõisate toodangut ostavad (600 eurot pudel) – nüüd on need Hiina uusrikkad, kirjutab ajakiri Economist oma viimases numbris.
  Hiina turisti huvitab Euroopas palju sellist, mis huvitab teisigi turiste – Eiffeli torn Pariisis või Suur Kanal Veneetsias. Kuid lisaks on hiinlastel rida selliseid sihtkohti, mis paljudele pähegi ei tuleks – Karl Marxi muuseum Trieris või Hugo Bossi vabrikupoed Metzingeris.
  Kindlasti on klassikalist muusikat kõrgelt hindavate hiinlaste kaardil ka Beethoveni sünnilinn Bonn ning esimesena hiina keelde tõlgitud Shakespeare'i näidendi "Romeo ja Julia" kuulsa rõdustseeni koht Veronas.
  Oluliselt vähem Euroopat väisavaid Hiina turiste jõuab aga Suurbritanniasse ja põhjus on lihtne – Suurbritannia ei ole ühinenud Schengeni viisaruumiga.
  Oma põhiolemuselt on Hiina turist ostuturist, teda ei kütkesta Euroopa luksushotellid ega peened road, vaid eelkõige Euroopa luksuskaubad, materiaalsed asjad. "Odav öömaja, kallid ostud" – nii iseloomustab Euroopa turismitööstus Hiina turisti.
  Paljud hiinlased külastavad Euroopat juba teist ja kolmandat korda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.