Anne Oja • 12. jaanuar 2011 kell 12:15

Lepik: Portugal ei vea IMFita välja

Investeerimisnõustaja Kristjan Lepiku hinnangul liigub Portugal tänasele edukale võlakirjaemissioonile vaatamata IMFi laenu suunas.

"Pean tõenäoliseks, et Portugalil on üsna raske vältida Kreeka ja Iirimaa teed. Nende trajektoor läheb IMFi laenu suunas, ehkki nad püüavad nagu Kreekagi, viimase hetkeni vastu rabeleda, sest IMFi laenuga riigi iseseisvus kahaneb," rääkis ta.

Lepik märkis, et Portugali võlakirjade tänane emissioon läks mõistlikult. "Ent probleem on selles, et neil  tuleb lähikuudel veel samas mahus võlakirju emiteerida," lisas ta.

Investeerimisnõustaja arvates Portugali võlakirjad Eesti käekäiku suurt ei mõjuta. "Meie (Eesti – toim) õnn on see, et riigivõla tase on madal. Muidu oleksid meie intressid ka tõusmas. Pigem mõjutab Portugal meid läbi ekspordipartnerite, aga seda mitte kuigi palju," lausus Lepik.

Hetkel kuum