Probleemid Venemaal vähendasid IKEA investeeringut Hiinasse

Anne Oja 14. jaanuar 2011, 18:48

Rootsi mööblikontsern IKEA investeeris Hiinasse vähem kui algselt plaanitud, kartes Venemaaga sarnaseid raskusi.

Möödunud aastal vallandas IKEA kaks Venemaa tippjuhti, kuna nad jäid vahele altkäemaksudega. IKEA juht Mikael Olsson ütles, et Financial Timesile, et nad ei kavatse Hiinas avada üle ühe-kahe kaupluse aastas. Praegu on IKEA-l Hiinas kaheksa kaubanduskeskust. "Hiina turu potentsiaal on väga suur, kuid me ei kiirusta," märkis Olsson.

IKEA peaks täna avaldama majandustulemused. Analüütikud loodavad, et kontserni kasum on kasvanud 6,2% 2,7 miljardi euroni.

IKEA-l on 26 riigis kokku 280 poodi. 80% müügist tuleb Euroopast. IKEA plaanib oma kauplused avada ka Indias, kuid pole saanud siiani kohalike võimude luba, kuna Indias ei tohi jaekauplused kuuluda kellegi ainuomandisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2011, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing