Jeen järsult kallinemas

Fredy-Edwin Esse, California 11. märts 2011, 13:44

Esialgsete maavärina teadete järel tegi Jaapani jeen järsu kukkumise, kuid katastroofi purustuste ulatuse ilmnemisel toimus 180kraadine pööre.

Kiire reaktsioonina maavärinale kukkus jeen 83,4 jeenini USA dollari kohta, kuid tegu oli lühiajalise reaktsiooniga, sest selle järel on jeen tugevnenud üle protsendi ning võrdub 82,17 jeeniga dollari kohta.

Rabobanki valuutastrateeg Jane Foley ütles MarketWatchile, et jeeni tõusu põhjustas investorite soov omada kindlat investeeringut kriisi ajal, kui aktsia hinnad tõenäoliselt kukuvad tugevalt.

Seevastu kardetakse, et Nikkei indeks jääb jätkuvalt lühiajaliselt nõrgaks, mis võib odavnemissurvet avaldada ka jeenile, lausus Foley. Pikemas perspektiivis peaksid ülesehitustööd majandusaktiivsust suurendama, mis võib valuutale hästi mõjuda.

Foley sõnul tõuseb tõenäoliselt jeeni volatiilsus reedel ja tulevatel nädalatel ja ütles, et jeeni kiire kallinemine võib vihjata, et investorid ei ole ratsionaalselt jeenile mõjuvaid negatiivseid tegureid hinnanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2011, 10:28
Otsi:

Ava täpsem otsing