Alyona Stadnik • 16. märts 2011 kell 10:35

Raivo Hein: ettevõtjad, tulge oma mugavusetsoonist välja

Ettevõtja Raivo Heina sõnul on väiksema pankrotiohuga ettevõtted, kes julgevad teha muutuseid ja tulla välja mugavusetsoonist.

Heina sõnul on väiksema pankrotiohuga rahandussektor ja tehnoloogia sektor. „Sektorid, mis on ennast hästi ilusti sissesöönud;“ lausus Hein.

Kui aga jätta sektorid välja ja rääkida vaid ettevõtetest, on kõige väiksema pankrotiohuga need, kes on rasked ajad üle elanud ja tulevad kriisist välja.

„Põhiküsimus on siiski muutumisoskuses ja julguses. Kui sa oled, elad ja toimetad raskel majandushetkel, siis sa pead julgema ja pöörama kõik oma senised põhimõtted ja tegutsema teistpidi,“ kommenteeris Hein.

Ta lisas muutused ehk geenimutatsioon on põhiline, mis aitab ettevõtetel edasi arendada ja rasketel aegadel pankrotist pääseda. „Inimesed jäävad tihti peale oma tegemistesse kinni ja nad ei taha seal enam  välja tulla,“ sõnas Hein.

Hein nimetab seda mugavusetsoonisündroomiks. „Eriti annab seda tunda, kui asjad lähevad eriti halvaks. Siis hakatakse pigem põdema kui tegutsema,“ lausus Hein.

Krediidiinfo tutvustas eile uut pankrottide paneeluuringut, kus selgus, et suurima pankrotiohuga sektoriteks Eestis on majutus ja toitlustus ning ehitus, kus mullu pankrotistus iga 7. ettevõte. Äripäeva päevaküsimus on, millises sektoris võiks pankrotioht olla kõige väiksem?

Hetkel kuum