Ruutmeetri hindades 7kordne erinevus

Raul Reino 11. aprill 2011, 00:00

Kui Erich Maria Remarque veel elaks, siis Eesti kinnisvaraturgu analüüsides pealkirjastaks ta oma arvamusloo ilmselt sõnadega "Kinnisvaraturul muutuseta". Ostjad vaatavad jätkuvalt asukohta ja hinda. Igal objektil on oma sihtgrupp ning ostuhuvilised olemas.

Vaadatakse senisest tähelepanelikumalt rahakotti ja kellel sätendab kuld vastu, see vaatab südalinnas asuvaid klaasist ja terasest kõrghooneid; kellel kõlisevad hõbemündid, see vaatab rohkem linna äärde ja üritab seal soetada kodu võimalikult odavalt.

Käärid suured. Domuse maaklerid kohtasid märtsikuisel kinnisvaraturul nii rahakaid välismaalasi, keda huvitasid investeeringud Tallinna kesklinna, kui ka elu hammasrataste vahel valguskiirt otsivaid kodanikke, kel soov soetada soodsatel tingimustel kindel eluase.

Ruutmeetri hindade käärid jäid Domuse Tallinna maaklerite tehingute järgi märtsis 401 ja 2895 euro vahele, mis tähendab 7kordset erinevust. Stabiilselt suurte tehingumahtude kõrval kesklinnas ja Lasnamäel võis seekord suurt huvi täheldada Kristiine piirkonna vastu, kus tehti palju tehinguid keskmises seisukorras olevate korteritega. 1-3toaliste korterite tehinguhinnad jäid selles piirkonnas valdavalt 25 000 ja 45 000 euro vahemikku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing