Kadrin Karner • 3. mai 2011 kell 5:29

Obama jälgis bin Ladeni tabamist 

USA avaldas fotod sellest, kuidas USA juhtkond 40 minutit kestnud bin Ladeni tabamise operatsiooni reaalajas jälgis.

USA juhtkonna sõnul on fotod tapetud Osama bin Ladeni kohta olemas ja nende avalikustamist kaalutakse, kuid sellega ei kiirustata, mõnede arvates seetõttu, et fotod on brutaalsed, vahendasid ERRi teleuudised.

Samas avaldati eile fotod pühapäeval Valge Maja situatsiooniruumi Bin Ladeni vastast operatsiooni jälgima kogunenud Ühendriikide julgeoleku ja välispoliitika juhtide kohta.

Pildil on president Obama on erakordselt tõsine, nagu ka teisedki kohalviibijad - nende seas asepresident Joseph Biden ja kaitseminister Robert Gates. Välisminister Hillary Clinton jälgib ekraanil toimuvat käsi otsekui ehmunult suu ees.

Hetkel kuum