Bin Ladeni tabamine kergitas dollarit

Sirje Rank 02. mai 2011, 10:33

Uudis maailma esiterroristi Osama bin Ladeni surmast kergitas USA dollarit täna kolme aasta madalaimalt tasemelt, kuid arvestades USA keskpanga ülimadalate intressimäärade poliitika jätkumist, ei pruugi tõus kaua kesta.

Kauplejate sõnul oli korrektsiooni oodata nii või teisiti – USA dollar oli sedavõrd üle müüdud. Täna osteti dollarit tagasi.

„Mõned võivad ju väita, et see uudis on ühe riskifaktori maailmamajandusest eemaldanud, kuid minu mulje asjast on selline, et Osama bin Laden paistis juba mõnda aega pigem ajalooraamatu kangelasena,“ ütles agentuurile Reuters Chuo Mitsui Trust Banki diiler Katsunori Kitakura. „Dollarit ostetakse tagasi, sest dollari müügiga mindi juba liiale. Kuid selles osas pole toimunud mingit muutust, et Föderaalreserv esialgu veel oma (madalate intressimäärade) poliitikat ei muuda, jätkas ta.

Viimased kaks nädalat languses olnud dollari indeks .DXY kerkis täna 0,2% 73.152 punktile. Aprilliga langes indeks pea 4%. Euro odavnes täna 0,1% võrra 1,4792 dollari tasemele. Läinud nädalal lõi euro USA dollari suhtes 17 kuu rekordi tasemel 1,4882 dollarit eurost.

Dollar tugevnes Jaapani jeeni suhtes 0,4% 81.50 jeeni tasemele ja Šveitsi frangi suhtes 0,5% 0,8694 frangile.

„USA-le on see hea uudis ning see tähendab, et dollarit ostetakse,“ ütles Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ valuutakauplemise juht Kuniyuki Hirai agentuurile Bloomberg. „See võib vähendada USA sõjalisi kulutusi ning tõendada, et Obama sõjaline operatsioon oli õigustatud.“

11. septembri terrorirünnakutest saadik on USA valitsuse võlakoorem enam kui kahekordistunud 14,3 triljonile dollarile. Olulise osa sellest moodustab sõjategevuse rahastamine Iraagis ja Afganistanis.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2011, 10:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing