Sirje Rank • 30. mai 2011 kell 8:15

Ka Iirimaa võib vajada uut abilaenu

Iirimaa võib vajada IMFilt ja ELilt uut abilaenu, kuna kapitaliturgudele naasmine ei pruugi tuleval aastal realistlik olla, ütles Iiri transpordiminister Leo Varadkar.

„Ma pean seda väga ebatõenäoliseks, et me suudame naasta tuleval aastal. See võtab kauem aega … 2013 on võib-olla võimalik, kuid kes teab,“ ütles Varadkar ajelehele The Sunday Times. See tähendaks kas uut abiprogrammi või praeguse abiprogrammi pikendamist, vahendas agentuur Reuters.

Läinud aastal sai Iirimaa IMFilt ja ELilt 85 miljardi euro suuruse abipaketi. Paketi tingimused nägid ette 2012. aastal turult laenamise. Investorid peavad tõenäolisemaks, et aastal 2013 tuleb Iirimaal Euroopa uuest püsivast kriisihaldusmehhanismist abi küsida, mis näeb juba ette ka investorite vastutuse.

Hetkel kuum