Alyona Stadnik • 3. juuni 2011 kell 5:05

Reformierakonnas siselahing

Mitu Reformierakonna nimekat liiget kahtleb tõsiselt, kas ikka on mõistlik vabastada eraisikud maamaksust nii, nagu soovitatakse IRLi pakutud eelnõus.

Kui iseloomustada hulga reformierakondlaste suhtumist eelnõusse, võib kasutada väljaütlemisi: jõukate majaomanike moosimine on tülgastav ja sotsiaalselt vale, konflikt eelnõu pooldajate ja vastaste vahel häirib tugevalt valitsuse ja riigikogu tööd, seaduseparanduse kõige teravam kriitik rahandusminister Jürgen Ligi võib seisukohtade pärast portfelli kaotada, kirjutas Postimees.

Kõige põhimõttelisem vaidlus käib selle üle, kas on mõistlik vabastada maksudest maa, mis teatavasti on piiratud ressurss.

IRLi koduomanike eelnõuga on sedavõrd kiire, et sellele saab parandusettepanekuid esitada vaid tänaseni ehk reedeni, kuigi eelnõu esimene lugemine suures saalis oli alles teisipäeval.

Reformierakonna fraktsiooni liige Aivar Sõerd märkis, et tähtaeg on nii lühike, et fraktsioon ei jõua ettepanekuid esitada ja teeb seda menetluse käigus rahanduskomisjoni liikmete kaudu. Tema märkused eelnõule on vähemasti kümme korda algtekstist pikemad.

Hetkel kuum