10. juuni 2011 kell 8:39

Helsingi ja selle ümbruse eramud odavnesid

Soome pealinnapiirkonna (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) eramute hinnad on langenud veidi. Esimese kvartali jooksul odavnesid majad kaks protsenti võrreldes aasta taguse ajaga, teatas Soome statistikaamet. Mujal riigis tõusid eramute hinnad 5,1 protsenti.

Kõige rohkem tõusid eramute hinnad Ida-Soomes, kus tõus oli kuus protsenti.

All on eramute hinnaindeks, 2005=100. Pääkaupunkiseutu=Pealinnaregioon.

Väikemajade kruntide hinnad tõusid aastaga kogu riigis kaheksa protsenti, kuid eelmise kvartaliga võrreldes langesid hinnad peaaegu 12 protsenti. Eramukruntide ruutmeetrihind kogu riigis oli keskmiselt 20,7 eurot.

Ehituskulud tõusid mais rikkalikud neli protsenti võrreldes eelmise aasta maiga. Tööjõukulud kasvasid 2,4 protsenti ja tarvikud 4,8 protsenti.

Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast

Hetkel kuum