Anne Oja • 8. august 2011 kell 14:47

Ettevaatlik krediitmüük vähendas Julianus Inkasso tööd

Võlgade sissenõudmisega tegelev OÜ Julianus Inkasso avaldas 2010. a majandusaruandes, et varasemast ettevaatlikum krediitmüük pärssis firma käibe kasvu.

Mullu iseloomustas inkassoteenuste turgu ületähtaegsete debitoorsete võlgnevuse vähenemine enamus äriühingute puhul, mis oli tingitud majandusejahtumisega kaasnenud ärimahtude vähenemisest ning ettevaatlikumast krediitmüügist, seisab aruandes.

Sellele vaatamata suutis turuliider Julianus Inkasso kliente juurde võita ja kasvatada müügikäivet 2009. aasta 18,2 miljonilt kroonilt 21,5 miljoni kroonini. Kasum langes samas 0,5 miljonilt 0,2 miljoni kroonini. Ettevõtte hinnangul suurenes koos käibe kasvuga ka Julianuse turuosa.

Möödunud aastal viis Julianus Inkasso oma kõrvaltegevused üle tütarfirmadesse –osaühingutesse Julianuse Õigusbüroo, Meeldetuletuskeskus ja Süvamenetlus, mil on eeldusi saada iseseisvateks ärideks. Julianus Inkasso osalusega Läti, Leedu ja Moldova inkassofirmad kasvasid mullu jõudsalt.

2010. aasta lõpu seisuga töötas Julianus Inkassos 35 inimest ning kogu aasta tööjõukulu oli 9,5 miljonit krooni.

Julianus Inkasso kuulub koos Aktiva Finantsi ja Julianuse Õigusbürooga osaühingule Julianus Grupp, mille osad seisid veel hiljuti LHV kliendikontol.

Hetkel kuum