18. august 2011 kell 4:45

Soome ja Eesti ühisvaluutaks kroon

Soome presidendikampaaniasse registreerunud eksminister Paavo Väyrynen on valmis lõpetama euro kasutuse Soomes ja Eestis. Mõlema valuutaks sobiks tema hinnangul kroon.

"Soome peaks koos Eestiga püüdma lahti saada euroalast nii kiiresti kui võimalik. Võiksime võtta euro kõrvale kasutusele euroga võrdväärse krooni. Hiljem, kui eroalast vabaneksime, kursid eralduksid. Põhjalasse võiks tekkida vahetuskursimehhanism, mille abil kroonide kursid stabiliseeritakse omavahel ja seoses euroga. Ühine kroonipiirkond sillutaks teed tihedale koostööle Põhjamaade vahel, tänu millele võiksime me tulla paremini toime nii Euroopa kui ka maailma vapustustega", kirjutab Väyrynen.

Väyrynen on praegu ainus tsentristlik presidendikampaaniasse läinud isik ja endine pikaaegne rahvasaadik, mitmekordne minister ja eurosaadik.

 

Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast

Hetkel kuum