Ka teised Rootsi pangad võivad koondama hakata

Fredy-Edwin Esse, California 30. august 2011, 12:12

Kasumit sööv aeglasem majanduskasv ja karmimad regulatsioonid võivad panna teisedki Rootsi pangad järgima riigi suurima panga Nordea Bank AB eeskuju ja asuma töötajaskonda vähendama.

"Keskkonnas, kus tulude kasvatamine muutub üha raskemaks, saavad pankade pingutused kulude kärpimisel üheks võtmeteguriks, mistõttu me ootame, et ka paljud teised pangad teatavad töötajate koondamistest," ütles Exane BNP Paribase analüütik Andreas Hakansson Bloombergile.

Põhjamaade suurim pank Nordea teatas eile, et plaanib sel ja tuleval aastal koondada kokku 2000 töökohta ehk 5,9% panga töötajaskonnast, eesmärgiga vähendada kulusid ja suurendada kasumit.

Nordea sõnul kaotavad nad Soomes, Rootsis ja Taanis 500 kuni 600 töökohta ning Norras kaotab töö kuni 300 inimest.

Bloombergi andmetel koondavad Euroopa pangad sel aastal kuus korda kiiremini töökohti kui nende USA konkurendid. Lisaks on pankadel vaja kulusid kärpida, et tulla vastu uutele pangandusregulatsioonidele, mis nõuavad kvaliteetsemat kapitali.

"Nordea koondamised peegeldavad vähenevaid tulusi ja kui teised pangad tahavad enda omakapitalilt tekkivat tulu suurendada, peavad nad tegutsema," ütles DnB NORi analüütik Jan erik Gjerland Bloombergile. "Pankade kulud peavad vastama uuele reaalsusele ja Põhjamaade pangad ei saa selle eest peitu pugeda."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. August 2011, 15:17
Otsi:

Ava täpsem otsing