• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ilmar Teevet: kui ELis toetusi poleks, teeks Eesti farmer puhta töö

  "Kõige rohkem teeb rõõmu piima hind, teravilja ja rapsi puhul on see tänavu üle keskmise. Samas on sisendite hinnad tagasi 2007. aasta tasemel ja kütus veelgi kallim. See teeb muret," ütles ta.
  "Talu seinas on kaks naela, ühe otsas ripuvad kulud, teises tulud. Üle oma varju me ei hüppa, kuid tuleb hüpata nii kaugele kui võimalik. Tänavune aasta on päris hea, ilmselt tuleb väike tagasilöök 2012. aastal," lisas mees.
  Kivi oli Teevetil visata Euroopa Liidu põllumajandustoetuste kapsaaeda.
  "Julgen väita, et kui euroliidus toetuste süsteeme ei rakendataks, lööks Eesti põllumees Euroopas platsi puhtaks küll. Põllumajandustoetuste süsteem ei lase meil võrdsetel alustel konkureerida, see ongi selle mängu juures kõige kurvem. Arvatakse, et ega põllumees muudmoodi hakkama saa kui vaid tänu nendele toetustele. Meile on loodud ülalpeetavate maine," kommenteeris ta.
  Ilmar Teeveti sõnul katsid nad möödunudaastastest investeeringutest toetusrahaga 10%, tänavu saadakse toetust ligikaudu 7% investeerimismahust.
  Palka püüab OÜ Vändra maksta üle Eesti keskmise: "Kõik ei saa Tallinnas elada, Selver pole põllumajandusettevõte, maa toidab, keegi peab selle maa eest hoolt kandma. Töötajal peab majanduslikus mõttes olema teatud turvalisus maal elada," lausus Teevet.
  Tulevikuplaanidest nimetab Teevet 500pealise loomakarjafarmi valmimist. Kui sellega ühele poole saadakse, on lähiaja suuremad investeeringud tehtud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Bibikovide eksperiment: raha läks umbropsu Enefit Greeni
Äripäeva uue investeerimiseksperimendi peategelased Gerli ja Roland Bibikov on eksperimendist elevil nagu lapsed enne jõuluvana tulekut. Esimesele tehingule lendasid nad peale suure hurraaga, mis tegi kogenud investor Toomase korraks murelikuks.
Äripäeva uue investeerimiseksperimendi peategelased Gerli ja Roland Bibikov on eksperimendist elevil nagu lapsed enne jõuluvana tulekut. Esimesele tehingule lendasid nad peale suure hurraaga, mis tegi kogenud investor Toomase korraks murelikuks.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.