• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia börsid loodavad poliitikute tegutsemise peale

  Lootus, et USA, Euroopa ja Hiina suudavad ära hoida globaalse majanduslanguse, on aidanud Aasia börsidel täna kuuendat järjestikust päeva tõusule.

  Aasia turgu laialt hõlmav MSCI Asia Pacific indeks on tõusnud 1,1%. Jaapani turg (Nikkei 225) on plussis 1,0% ja Hongkongi Hang Seng indeks 0,8%.
  Hiina aktsiaturul on aidanud tõusta riiklik väikefirmade abistamise programm, mis näeb ette maksude edasilükkamist ja lihtsamat ligipääsu laenurahale, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.
  Veidi teeb turgudel rõõmu ka Slovakkia, kus teisel hääletusel võeti viimase eurotsooni riigina vastu päästefondi EFSFi laienemine. Selle lisaks võib positiivsena ära märkida ka Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso eilsed sõnad, kus ta rõhutas, et poliitikutel tuleb tegelda kohaselt päästefondi käivitamise, Kreeka kuuenda laenumakse ja pankade rekapitaliseerimise probleemidega.
  "Kindlasti on muutunud (poliitikute hulgas) retoorika, kui mitte ka tegutsemine. USA keskpanga juht Ben Bernanke ja Saksamaa kantsler Angela Merkel on sekkunud mängu ja öelnud, et nad teevad kõik endast oleneva. Pööret on näha Hiinas ja tõenäoliselt tuleb lähiajal veel muutusi," märkis Citigroup'i Aasia kauplemise juht Mohammed Apabhai.
  Makromajanduse poole pealt tehti teatavaks, et Hiina septembrikuu ekspordikasv ulatus 17,1 protsendini, mis on nõrgim näitaja pärast veebruari. Samuti vähenes ekspordikasv 20,9 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.