Kristo Kiviorg • 15. november 2011 kell 21:00

TOPi võitja: Tiksoja Puidugrupp toodab

"Kogu meie toodang läheb ekspordiks. Peamised sihtturud on Prantsusmaa, Saksamaa ning Inglismaa. Need turud on väga konkrentsitihedad. Meiega konkureerivates maades on tööjõukulud väiksemad kui meil, korvame selle vahe tootearendus- ja tootmisprotsesside efektiivsuse ning oma usaldusväärsusega," sõnab ettevõtte tegevjuht ning enamusosanik Hanno Murrand.

Murrandi sõnul on firma suur pluss, see, et on suudetud neljateist tegevusaasta jooksul hoida suurte kogemustega, pikaajalise staažiga, töökat ning kompetentset kollektiivi - ettevõtte saavutatud tulemused on töötajate tõhusa töö vili.

"Lisaks inimfaktorile mängivad efektiivsuse tagamisel olulist rolli meil kasutatavad moodsad ning tõhusad tootmisliinid. Praegu oleme paigaldamas uut täisautomaatset viimistlusliini. Kuna tulevik on suhteliselt ettearvamatu, lähtume edasistes investeerimisplaanides maailmamajanduses toimuvast. Elukondliku mööbli turg on väga muutlik. Püüame olla maksimaalselt paindlikud, et reageerida võimalikult kiiresti turu arengule ning maailmamajanduses toimuvatele edasistele arengutele. Meie kliendid on edasise turu arengu suhtes küll veidi ärevad, kuid üldiselt siiski optimistlikud," kommenteerib Murrand.

Tiksoja Puidugrupis töötab praegu kokku 80 inimest. Peale tootearenduse ning tootmise on oluline osa ka toote disainil. Firma tootmismaht on ligi 100 000 voodit aastas. Tiksoja Puidugrupp tegutseb 1997. aastast Tartumaal Tähtvere vallas.

Hetkel kuum