Sirje Rank • 22. november 2011 kell 7:01

Läti finantsjärelevalve peatas Krajbanka tegevuse

Läti finantsjärelevalve otsustas peatada Läti Krajbanka tegevuse, mille suuraktsionäriks on Leedus läinud nädalal riigi kontrolli alla võetud pank Snoras.

Peatatud on ka panga juhatuse ja nõukogu tegevus, mille ülesandeid täidavad finantsinspektsiooni poolt volitatud isikud. Volinike ülesandeks on panga juhtimine ja panga varade säilimise kindlustamine. Gruppi juhib Läti finants- ja kapitaliturgude komisjoni juhi asetäitja Janis Brazovskis.

Seoses otsusega on ära muudetud finantsjärelevalve varasem otsus piirata tehingute maht 100 000 eurole. Panga klientidel ei ole praegu võimalik tehinguid teha ning hoiustele juurdepääsu kohta teavitatakse eraldi. Vastavalt hoiuste garanteerimise seadusele on hoiused tagatud vähemalt 100 000 euro suuruses summas.

16. novembril riigistatud Snoras pangale kuulub üle 60 protsendi Krajbanka aktsiatest. 

Varade mahult on Krajbanka Lätis 10. kohal ning hoiuste mahult 6. kohal. 

Hetkel kuum