Leedu prokuratuur kutsub Snorase omanikud välja

Sirje Rank 17. november 2011, 14:10

Leedu peaminister Andrius Kubilius ütles täna, et kolmapäeval riigistatud Snoras panga nüüd juba endisi suuromanikke Vladimir Antonovit ja Raimundas Baranauskast kahtlustatakse finantskuritegudes, mistõttu Leedu prokuratuur kutsub mehed seletusi andma, vahendas Leedu Delfi.

Samuti otsustab prokuratuur, kas valeinfo levitamise eest tuleks algatada ka ajalehe Lietuvos rytas uurimine, lehe suuromanikuks on Snoras pank.

Kubiliuse sõnul tekitasid ajalehes ilmunud kirjutised riigijuhtide „vandenõust“ Leedu pankade vastu ning suurte summade väljaviimisest Snoras pangast avalikkuses suurt resonantsi.

Leedu prokuratuurist kinnitati Delfile, et Antonovit ja Baranauskast, kes kumbki ei viibi praegu riigis, oodatakse seletusi andma. Loodetavasti tulevad mehed vabatahtlikult, rahvusvahelist vahistamisorderit prokuratuur praegu taotlenud ei ole.

Leedu valitsuse ja keskpanga otsusele Snoras riigistada avaldas täna toetust ka Leedu president Dalia Grybauskaite, kelle sõnul hoiti nii ära võimalik manipulatsioon Leedu riigi ja Leedu kodanike rahaga. Presidendi sõnul oli tegemist teadliku rünnakuga Leedu pangandussüsteemi vastu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. November 2011, 14:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing