• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Snorase klientide raha pangas endiselt  kinni

  Eile hilisõhtul Leedu keskpangas lõppenud nõupidamisel otsustati jätta Snoras panga klientidele kehtestatud piirangud osaliselt veel jõusse. Vabaks anti esialgu vaid need vahendid, mis panga tegevuse peatamise tõttu ei jõudnud ülekannetena teistesse pankadesse.

  Alates kolmapäevast saavad kodanikud ja firmad Snoras pangast raha välja võtta mitte ainult pangakaardiga, vaid ka pangateenindustes, kirjutas Leedu Delfi. Tõsi, piiranguks jääb 500 litti päevas. Küll aga lubab Leedu riik, et elanike hoiused on kindlustatud summas kuni 100 000 eurot.
  Eile õhtul kohtus Leedu keskpanga juhatus Snoras panga ajutise administratsiooni juhi Simon Frikliga. Kohtumisel osales ka rahandusminister Ingrida Šimonite ja peaministri nõunik Mikolas Majauskas.
  Leedu keskpanga juhatus tegi Snorase ajutise administratsiooni juhile ülesandeks hiljemalt 23. novembriks esitada lõplikud järeldused selle kohta, kuidas jätkata panga tegevust. Lõplikud otsused hoiustajate, kreeditoride ja teiste klientide huve kaitsvate meetmete kohta lubab Leedu keskpank vastu võtta hiljemalt 24. novembril. Riiklikke investeeringuid pank aga kohaliku rahandusministeeriumi kinnitusel ei vaja, vahendas Bizness ja Baltija.
  Panga reorganiseerimise raames kantakse kõik kindlustatud hoiused ja pangaarved üle uude riiklikku krediidiasutusse, mis edaspidi müüakse erainvestorile.
  Snoras pank riigistati läinud kolmapäeval Leedu keskpanga nõudel, kuna avastati, et panga vara hulgas on 1 miljardi liti eest fiktiivseid välispankadesse paigutatud võlakirju. Leedu prokuratuur on alustanud asja uurimist.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.