Euroopa börsid täna rallivad

Fredy-Edwin Esse, California 28. november 2011, 12:43

Uuesti optimism, et Euroopa liidrid suudavad võlakriisiga võideldes edusamme näidata, on regiooni aktsiaturud hommikul järsult üles lennutanud.

Stoxx Europe 600 indeks tõusis täna kella 12.28ks 2,85%. Reedel suutis indeks murda kuuepäevase langusperioodi, kuigi nädala peale jäi 4,6% miinusesse, mis oli kahe kuu halvim nädal.

Euroopa tõusule aitas kaasa ka optimism Aasias ja USAs, kus turud samuti kenasti plussis. Väidetavalt on eurotsooni rahandusministrid kokku leppimas mitmetes tegevusplaanides ja -reeglites Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi suhtes.

Seni veavad tõusu suurimad murelapsed ehk Euroopa pangad. ING Groepi, BNP Paribas' ja Royal Bank of Scotlandi aktsiad on tõusnud kõik üle 7%.

Suuremad turud Euroopas on kenasti plussis. Ligi 4% on tõusnud Hispaania ja Prantsusmaa börsid, Itaalias on Milano aktsiaturg 3,5% plussis, Saksamaa DAX indeks on tõusnud veidi üle 3% ning Londoni FTSE 100 indeks on 2,20% plussis.

Tehniliste tõrgete tõttu Nasdaq OMX kodulehel jääme esialgu võlgu Balti börside indeksite liikumised, kuid üldine trend on siingi positiivne. Jättes välja plokktehingu Silvano aktsiatega on täna kauplemine Tallinnas olnud tagasihoidlik. Suurim tõusja on nigela käibega Olympic (+5,4%), kellele järgnevad Nordecon (+3,05%) ning Silvano (2,94%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 16:27
Otsi:

Ava täpsem otsing