• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa börsid täna rallivad

  Uuesti optimism, et Euroopa liidrid suudavad võlakriisiga võideldes edusamme näidata, on regiooni aktsiaturud hommikul järsult üles lennutanud.

  Stoxx Europe 600 indeks tõusis täna kella 12.28ks 2,85%. Reedel suutis indeks murda kuuepäevase langusperioodi, kuigi nädala peale jäi 4,6% miinusesse, mis oli kahe kuu halvim nädal.
  Euroopa tõusule aitas kaasa ka optimism Aasias ja USAs, kus turud samuti kenasti plussis. Väidetavalt on eurotsooni rahandusministrid kokku leppimas mitmetes tegevusplaanides ja -reeglites Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi suhtes.
  Seni veavad tõusu suurimad murelapsed ehk Euroopa pangad. ING Groepi, BNP Paribas' ja Royal Bank of Scotlandi aktsiad on tõusnud kõik üle 7%.
  Suuremad turud Euroopas on kenasti plussis. Ligi 4% on tõusnud Hispaania ja Prantsusmaa börsid, Itaalias on Milano aktsiaturg 3,5% plussis, Saksamaa DAX indeks on tõusnud veidi üle 3% ning Londoni FTSE 100 indeks on 2,20% plussis.
  Tehniliste tõrgete tõttu Nasdaq OMX kodulehel jääme esialgu võlgu Balti börside indeksite liikumised, kuid üldine trend on siingi positiivne. Jättes välja plokktehingu Silvano aktsiatega on täna kauplemine Tallinnas olnud tagasihoidlik. Suurim tõusja on nigela käibega Olympic (+5,4%), kellele järgnevad Nordecon (+3,05%) ning Silvano (2,94%).
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.