• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa börside optimismi jagus ka USA-sse

  Aktsiad USA börsidel rallisid esmaspäeval ligi 3%, kui Euroopast tulid sõnumid, et euroala liidrid on edasistes tegevusplaanides kokkuleppele jõudmas, suurendades ka Ühendriikide börsidel kauplejate optimismi.

  Esmaspäevane tõus katkestas Dow tööstuskeskmise nelja päeva pikkuse ning S&P 500 ja Nasdaqi seitsmepäevase kaotuste rea. Peamised aktsiaindeksid lõpetasid järgmistel tasemetel:
  Dow Jones  11 523,01     +291,23     +2,59%Nasdaq          2 527,34     +85,83        +3,52%S&P 500        1 192,55       +33,88       +2,92%
  Dow kõik 30 ettevõtet kauplesid rohelises. Suurimate tõusjate seas olid ka finantsettevõtete aktsiad, mille hinnad  kerkisid vahemikus 3-6 protsenti. 
  Vaatamata esmaspäevasele tõusule, on indeksid siiski nii aasta ja kuu kokkuvõttes miinuses. Dow on novembri seisuga langenud 3,6% ja terve aasta arvestuses ligi 0,5%. S&P 500 ning Nasdaq on nii kuu kui ka aasta kokkuvõttes maas ligi 5 protsendiga.
  Lisaks aitas Wall Streetile esmaspäeval optimismi süstida asjaolu, et jaemüüjad raporteerisid "mustal reedel" ja sellele järgnenud nädalavahetusel rekordilisi müüginumbreid.  Kokkuvõttes osteti kogu kolmepäevase nädalavahetuse vältel 52,4 miljardi dollari eest kaupa, mis on 16% võrra kõrgem tulemus kui eelmisel aastal. "Mustaks reedeks" kutsutakse Ühendriikides tänupühale järgnevat reedet, mida peetakse jõuluostlemise hooaja alguseks. Paljud kaubamajad avavad sel päeval oma uksed juba varahommikul, et teenindada päeva jooksul nii palju kliente kui vähegi võimalik.
  Suuremate jaemüügifirmade aktsiad tõusid kuni 6%: Macy’s (+5,77%), Tiffany&Co (5,81%), Saks (6,01%), Best Buy (3,39%),  Home Depot (2,47%), Gap (1,48%), Target (1,07%), Kohl’s (1,56%) ja Wal-Mart (0,62%).
  Positiivseid uudiseid tõi ka teade uute eluasemete müügistatistika kohta oktoobris. Esialgsetele andmetel kasvas uute eluasemete müük eelmisel kuul 1.3% võrra.
  Dollar oli esmaspäeval euro ja naela suhtes languses, kuid kerkis veidi Jaapani jeeni suhtes.Jaanuari tähtajaga naftafutuuride hind hüppas 1,44 dollari võrra tasemele 98,21 dollarit barrelilt. Kullafutuuride hind kerkis aga 25,10 dollarit, jõudes tasemele 1710,80 dollarit untsi kohta.
  Ühendriikide valitsuse kümneaastaste võlakirjade hinnad jäid esmaspäeval muutumatuks, jättes tulususe 1,97%-le.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Tulusa äri võti: andmepõhine otsustamine
Selleks, et äri võimalikult kasumlikult juhtida, tuleb teha tarku otsuseid. Viimaste lahutamatuks osaks on andmed ja nende kaasamine otsustusprotsessi, leiti Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“.
Selleks, et äri võimalikult kasumlikult juhtida, tuleb teha tarku otsuseid. Viimaste lahutamatuks osaks on andmed ja nende kaasamine otsustusprotsessi, leiti Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.