• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA väliskaubandusdefitsiit rekordmadalal

  USA väliskaubandusdefitsiit langes oktoobris 10 kuu madalaimale tasemele, samas import Hiinast tegi kolme aasta rekordi, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

  USA Kaubandusministeeriumi raporti kohaselt oli riigi väliskaubandusdefitsiit oktoobris 43,5 miljardit dollarit. Import alanes ligi 1% võrra 222,6 miljardini, kus suurim langus tuli tööstusmaterjalide valdkonnas. Toornafta impordi keskmine hind oli 98,84 dollarit barreli kohta ja see langes oktoobris viiendat kuud järjest pärast seda kui mais oli see tõusnud üle 108 dollari.
  Kaupade sissevedu Hiinast saavutas seevastu kolme aasta kõrgeima taseme, jõudes 37,8 miljardini. Kasv ilmnes ka Jaapani puhul, kust imporditi 12,3 miljardi ulatuses.
  Langes ka kaupade väljavedu USA-st ja seda ligi 0,8% võrra. USA eksport Hiinasse kerkis 9,7 miljardini, kuid väliskaubandusdefitsiit Hiinaga jäi oktoobris jätkuvalt 28,1 miljardile.
  2010. aastal saavutas USA väliskaubandusdefitsiit Hiinaga oma kõigi aegade rekordtaseme – 272 miljardit dollarit. Majandusteadlased ennustavad, et sel aastal see ületatakse.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.