• Jaga lugu:

  Tehnovõrkude- ja rajatiste eest tuleb rohkem maksta

  Põhiseaduskomisjon palub riigikogul kaaluda maaomanike tasu suurendamist tehnovõrkude ja -rajatiste talumise eest, kuna praegune regulatsioon on õiguskantsleri hinnangul vastuolus põhiseadusega.

  Õiguskantsler leidis 15. juulil 2010 riigikogule tehtud ettepanekus, et ei näe avalikes huvides vajalike tehnovõrkude või -rajatiste talumise eest kinnisasja omanikule ette piisavat tasu. Riigikogu asus oma 22. septembri 2010 istungil õiguskantsleri ettepanekut toetama.
  Riigikogu põhiseaduskomisjon korraldas 6. detsembril samas küsimuses arutelu, millel osalesid muuhulgas õiguskantsler ning justiitsministeeriumi, rahandusministeeriumi ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ametnikud.
  Ministeeriumide esindajad selgitasid komisjonile, et tehnovõrkude- ja rajatiste talumiskohustuse eest makstava tasu suurendamise võimalusi analüüsitud talumiskohustuse üldise regulatsiooni muudatuste väljatöötamise raames. Regulatsioon on praegu eeltöö staadiumis.
  Justiitsministeeriumis on valmimas üldine talumiskohustuse regulatsiooni kontseptsioon. Konkreetsete eelnõude väljatöötamine võib justiitsministeeriumi esindaja hinnangul aega võtta 2-3 aastat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.