• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Roubini: eurotsoon eitab maksejõuetust

  Majandusteadlane Nouriel Roubini arvab, et eurotsoonis on maksejõuetuid riike, mis ei suuda kasvada ega ellu jääda praeguses rahaliidus.

  „Eurotsoon on eitanud fakti, et mõned tema liikmesriigid on juba maksejõetud ega suuda ellu jääda ja kasvada praeguses rahaliidus,” ütles Roubini.
  Täna teatas Euroopa Keskpanga asepresident Vitor Constancio, et euroala lagunemine ja kokku varisemine on mõeldamatu ning absurdne.
  Kuid Roubini hoiatas, et poliitilised kaalutlused, mis takistavad vastu võtmast raskeid otsuseid, võivad anda mingi aja pärast tulemusi, mis viivad kaubandus- ja valuutasõjani.
  „2012. aastal saab selgeks, et probleemide edasi lükkamine, mida siiamaani on tehtud, ei vii kuhugi,” ütles ta.
  Mistahes riigil oleks parem nõrgem valuuta, et aidata kaasa enda ekspordile ning taastada majanduskasv. Kuid valuutapinged võivad selle olukorra muuta halvemaks järgmine aasta kui kombineerituna turgude surve ning vastuolulised poliitilised pinged muudavad probleemide edasi lükkamise üha raskemaks.
  „Hiljemalt 2013. aastal leiab majanduses aset täiuslik torm, mis võib realiseeruda -  topeltpõhjaline langus USA-s, ebakorrapäratu stsenaarium euroalas ning raske maandumine Hiinas,” ütles Roubini. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.