Alyona Stadnik • 23. detsember 2011 kell 7:39

Palla: Soome maksusüsteemi muutmine oleks liiga radikaalne

Harju Elektri nõukogu esimees Endel Palla arvates ei võta Soome kasutusele Eesti proportsionaalset tulumaksusüsteemi, sest see on liiga radikaalne muutus.

"Kust ta siis selle maksutulu võtab, et taastada sama tulu, mis praegu on?See ei ole reaalselt võimalik," arutles Palla.

Kui Soome siiski võtaks kasutusele Eesti maksusüsteemi, siis Palla arvates peaks Eesti maksusüsteemi muutma. „Ammu oleks aeg olnud seda muuta, aga seda on väga raske teha, kuna valitsuskoalitsioon on oma lubadused andnud ja ei saa neid muuta,“ sõnas Palla.

Palla märkis, et kindlasti peaks alandama tööjõumakse, sest need on ülepingutatud. „Kui võtta palgakulud ja maksta riigile makse, siis kahjuks Eestis see ületab Soomes makstavaid makse. Kui liita kokku sotsiaalmaksud, töötusemaksud ja Soome progressiivne tulumaks, mida inimesed maksvad, siis Soome maksab vähem,“ selgitas Palla.

Soomlased sooviksid kasutusele võtta Eesti maksusüsteemi, selgus äsjalõppenud suurejoonelisel ajurünnakul „Investointeja Suomen – aivoriihi“. Nii soovitati kasutusele võtta Eesti proportsionaalne tulumaksusüsteem.  

Hetkel kuum