• Jaga lugu:

  Kaido Kukk: ükski maksusüsteem ei ole ideaalne

  UPM Kymmene Wood OY juhi Kaido Kuke sõnul on realistlikult võttes Soomel suhteliselt keeruline Eesti maksusüsteemi kasutama hakata. 

  "Kogu praegune poliitiline maastik, sellest tulenev seadustik, ühiskonnas ülesehitatud põhimõtted – need ei toeta sellist tasamaksustamist," sõnas Kukk.
  Sellist asja ei saaks tema arvates Soomes lähimate aastate jooksul juhtuda.
  Kuke sõnul ei ole ükski süsteem ideaalne, aga kui võtta Eesti maksusüsteemi lihtsus, odavus hallata, siis tema arvates on see suur pluss. „Kui mingisuguseid muudatusi või erisusi hakata sisse viima, siis peaks seda kõvasti kaaluma,“ sõnas Kukk.
  Ta lisas, et Eestis on maksud inimlikud, näiteks tulumaks on tema arvates täiesti töötav ning õigel tasemel. „See, mida peaks võib-olla üle vaatama, on sotsiaalmaksustamine, et jagada koormat tööandjate ja –-võtjate vahel,“ märkis Kukk.
  Soomlased sooviksid kasutusele võtta Eesti maksusüsteemi, selgus äsjalõppenud suurejoonelisel ajurünnakul „Investointeja Suomen – aivoriihi“. Nii soovitati kasutusele võtta Eesti proportsionaalne tulumaksusüsteem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.