Alyona Stadnik • 23. detsember 2011 kell 11:35

Pioneer: Soome ei jõua kunagi Eesti maksusüteemile järele

Soome kommunistlik maa ning ei jõua kunagi Eesti maksusüsteemini, ütles Eesti metallitööstuse ja masinaehituse allhanketoodangu ühendatud tarnevõrgustikku esindava turundusettevõtte Pioneer Engeneering Group OÜ juhatuse liige Ivo Tahk.

"Neil on liiga kivistunud arusaamad asjadest ja oma maksusüsteemist.Meie võime seda arutada, aga nad ei suuda isegi oma automakse kaotada, kuigi terve Euroopa seda ammu nõuab. Nad ei taha midagi sellega teha. Nad on umbes 30 aastat ajast maha jäänud oma maksusüsteemi arengus," kommenteeris Tahk.

Ta lisas, et Soome on sotsialistlik maa, kes ei soosi absoluutselt ettevõtlust. "Eesti on õigel teel selles mõttes, et väikese maana me peamegi soodustama maksurežiimi. Kõik väikesed maad peavad millegiga atraktiivsed olema. Kui meil oleks tugevad ametiühingud ja kõrged maksud, siis ei oleks meil üldse mitte midagi," märkis ta.

Tahk märkis, et kõrgemaks ei peaks ühtegi maksu tõstma. "See, et käibemaksu tõsteti, ei ole hea ja see tuleks tagasi viia. Kõik muu on talutav," sõnas Tahk.  

Hetkel kuum