Saematerjalitootja soovitus: ärge võtke ajakirjandust tõsiselt

Alyona Stadnik 30. detsember 2011, 13:00

Ajakirjanduse paanika külvamine muudab ettevõtjad ettevaatlikuks, tõdes saematerjali tootva Förmann NT ASi omanik ja juht Henni Nassar.

"Saematerjali tootmismaht ei ole vähenenud, aga müügimaht on küll kahanenud, oleme tootnud lattu," kommenteeris Nassar Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu värsket statistikat.

Nassar nentis, et nõudlus on saematerjali järele vähenenud ennekõike Eestis, aga ka Euroopas. "Paljud lepingud on uue aasta esimese kvartaliks ära tehtud, kuid need tulid raskemalt kätte. Õhus on tunda ärevust," lausus Nassar.

"Eesti turgu mõjutab see, et kui Teie ja Äripäev pidevalt kirjutate lehes, et kõik on väga halvasti," rõhutas Nassar.

Tema arvates mõjutab selline asi kõiki ettevõtjaid olema ettevaatlik, mitte tegema pikema perspektiiviga otsuseid ja lepinguid. "See pidurdab kõiki asju. Mina leian, et siin peaks ajakirjandus tõsiselt mõtlema, paanikat ei ole mõtet külvata," sõnas Nassar.

Nassari soovitus ettevõtjatele oli uueks aastaks mitte võtta ajakirjandust tõsiselt. "Mida peab tegema üks ettevõtja, kes vaatab soliidsest ajalehes pealkirja „Kas on nüüd euro viimane päev“, tõsiselt, noh?" küsis ta.

Kuigi nõudlus on vähenenud, et näe Nassar oma ettevõttes töötajate koondamise ohtu.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu värske statistika järgi on, et saematerjali toodangumahu kasv on peatunud. Kümne kuuga toodeti 1 189 000 kuupmeetrit saematerjali, see on möödunud aasta samast ajast 3% rohkem. Toodangumahu kasv on peatunud. Esimese kvartali kasv oli 13%, 6 kuuga 8%, oktoobris ja septembris on mahud 4% languses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. January 2012, 08:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing