• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saematerjalitootja soovitus: ärge võtke ajakirjandust tõsiselt

  Ajakirjanduse paanika külvamine muudab ettevõtjad ettevaatlikuks, tõdes saematerjali tootva Förmann NT ASi omanik ja juht Henni Nassar.

  "Saematerjali tootmismaht ei ole vähenenud, aga müügimaht on küll kahanenud, oleme tootnud lattu," kommenteeris Nassar Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu värsket statistikat.
  Nassar nentis, et nõudlus on saematerjali järele vähenenud ennekõike Eestis, aga ka Euroopas. "Paljud lepingud on uue aasta esimese kvartaliks ära tehtud, kuid need tulid raskemalt kätte. Õhus on tunda ärevust," lausus Nassar.
  "Eesti turgu mõjutab see, et kui Teie ja Äripäev pidevalt kirjutate lehes, et kõik on väga halvasti," rõhutas Nassar.
  Tema arvates mõjutab selline asi kõiki ettevõtjaid olema ettevaatlik, mitte tegema pikema perspektiiviga otsuseid ja lepinguid. "See pidurdab kõiki asju. Mina leian, et siin peaks ajakirjandus tõsiselt mõtlema, paanikat ei ole mõtet külvata," sõnas Nassar.
  Nassari soovitus ettevõtjatele oli uueks aastaks mitte võtta ajakirjandust tõsiselt. "Mida peab tegema üks ettevõtja, kes vaatab soliidsest ajalehes pealkirja „Kas on nüüd euro viimane päev“, tõsiselt, noh?" küsis ta.
  Kuigi nõudlus on vähenenud, et näe Nassar oma ettevõttes töötajate koondamise ohtu.
  Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu värske statistika järgi on, et saematerjali toodangumahu kasv on peatunud. Kümne kuuga toodeti 1 189 000 kuupmeetrit saematerjali, see on möödunud aasta samast ajast 3% rohkem. Toodangumahu kasv on peatunud. Esimese kvartali kasv oli 13%, 6 kuuga 8%, oktoobris ja septembris on mahud 4% languses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.