• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teder: vaevalt Kalev Lillo päriselt seda arvab... 

  Suurettevõtja Hillar Teder usub, et Tallinna Sadama nõukogusse kuuluv Kalev Lillo ei mõelnud midagi halba, öeldes, et riik ei peaks toetama eksporti Venemaale. Tederi arvates peaks Eesti riik eksportima sinna, kuhu võimalik.

  "Ei ole Kalev Lillo ütlemistega küll kursis. Alati võib juhtuda, et inimene ütles midagi ja temast saadi valesti aru. Kas ta nüüd ise ka päriselt seda arvab, mida kirjutatakse, et ta öelnud on? Vaevalt et see nii on," arutles samuti Tallinna Sadama nõukogusse kuuluv Teder.
  Tederi arusaamise järgi tahab Lillo pigem öelda seda, et eksportida võiks rohkem mujale, mitte et ei peaks Venemaale üldse eksportima. "Mina arvan, et eksportida tuleks sinna, kuhu on võimalik. Kas see on Venemaa, Läti või Soome, vahet ei ole. Mida suurem on eksport, seda parem. Ma usun, et Kalev Lillo on samal arvamusel," lausus Teder.
  Tederi arvates peaks Eesti riik aitama eksportida ükskõik kuhu. "Kõik hakkab pihta headest rahvusvahelistest suhetest," sõnas Teder.
  Kui Soome on suurem kui Venemaa, peaks ka eksport olema suurem
  Ta arutles, et kui Eesti üks suuremaid ekspordipartnereid on Soome, mis on naaber, ning Venemaa on ka naaber, seejuures palju suurem, siis eksport sinna peaks olema suurem kui Soome. "Mina arvan, et riik peaks aitama. Küsimus on selles, mis see riigi toetus on," arutles Teder.
  Poliitikud peaksid tema arvates tegema oma tööd, et saaks võimalik palju Venemaale eksportida. "Nad võiksid tööd teha ka mujal, et saaks eksportida ka Ukrainasse või Gruusiasse, aga küsimus on selles, kui suur on seal rahvaarv ja kas meil on neile midagi müüa," sõnas Teder.
  "Iga ettevõtja peab kogu aeg arvestama, et ta jagab oma riske erinevate turgude vahel, kui on vähegi võimalik," arutles Teder.
  Riigikogu majanduskomisjoni reformierakondlasest liige, Tallinna Sadama nõukogusse kuuluv Kalev Lillo leiab, et riik ei peaks toetama eksporti Venemaale. "Meie ühise maksuraha eest ei peaks me kaasa aitama majandusliku julgeolekuriski suurendamisele," kirjutas ta Delfis ning lisas soovitusena: lõpetame Venemaale ekspordi riikliku toetamise ja suuname need vahendid ümber.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.