Romet Kreek • 15. veebruar 2012 kell 13:45

Paulson müüs kulda, Soros ostis

Riskifondijuhist miljardäri John Paulsoni Paulson & Co on vähendanud juba teist kvartalit oma osalust SPDR Gold Trustis, samas kui George Soros on aktsiaid juurde ostnud, vahendab Bloomberg.

Paulsonile kuulus 13. detsembri seisuga 17,3 miljonit kullafondi osakut ehk 15 prtosenti vähem kui 30. septembril, selgus SECile esitatud raportitest. Juuni lõpust on tal 45 protsenti vähem kullaosakuid. Ka Vinik Asset Management, Tudor Investment ja SAC Capital Advisors on kullafondi osakuid müünud. Lone Pine Capital on kulda juurde ostnud.

Soros Fund Management on suurendanud kullaosakute arvu 48 350-lt 85 450-le. Stephen Mandel Jr. riskifond Lone Pine on ostnud 3,75 miljonit kullafondi osakut.

Vähemalt 100 miljonit dollarit valitsevad fondid peavad SECile saatma 13F vormi 45 päeva jooksul kvartali lõpust, näidates oma USA aktsiaosalusi, optsioone ja vahetusvõlakirju. Dokumentides ei kajastata välismaised väärtpabereid ega ka raha osakaalu.

Hetkel kuum