Kaisa Gabral • 27. veebruar 2012 kell 13:49

Siilats: peakokk võiks nõud puhtaks pesta

Ärimees Viktor Siilatsi arvates võiks peaminister Andrus Ansip selle asemel, et teatada oma mittejätkamisest, hoopis “köögis nõud puhtaks pesta”.

“Peaminister on suutnud riigi edukalt läbi majanduskriisi juhtida ning saavutada krooni sujuv üleminek euroks. Rahvusvaheliselt tasandilt ehk väljast vaadates on kõik hästi, aga sees olles on halb ja raske olla.  Eks peaminister soovinuks võib-olla tehtu eest ka siseriiklikult tunnustust saada, paraku on ta oma retoorikas suht marginaalsete asjade üle jätnud aeg-ajalt tähelepanuta tõsiasja, et demokraatlik juhtimisstiil eeldab ka rumalate arvamuste osavõtlikku ärakuulamist,” märkis Siilats ja lisas:”Aga võib-olla on peaministril poliitiku kohta lihtsalt ebapiisava paksusega nahk?”

“Praegu on Eesti kui ülipopulaarne ja trendikas restoran, kus külalised on söögisaalis väga rahul. Kulbi nurkaviskamise asemel võiks peakokk pigem sellele mõelda, et justkui viimane aeg oleks ka köögis nõud puhtaks pesta,” märkis Siilats.

“Reformierakonna varumeeste/naiste pink on küllaltki pikk ja küllap leidub ka väärikaid kandidaate, kui aeg kord käes. Ei ole ju välistatud ka Siim Kallase tagasitulek,” vastas Siilats küsimuse peale, kes võiks olla Andrus Ansipi järglane peaministrina.

Peaminister Andrus Ansip märkis möödunud nädalal Vanemuise kontserdimajas peetud kõnes, et tema enam ühtegi uut valitsust ei moodusta."Olen selgelt väljendanud, et kui selle valitsuse töövõime või koostöötahe mingil põhjusel juba enne järgmise Riigikogu valimist katkeb, siis lõpeb ka minu peaministriks olemise aeg," ütles Ansip. "Järgmist valitsust mina enam ei moodusta – ei enne ega pärast uue riigikogu valimist."

 

 

Hetkel kuum