Silvia Kruusmaa • 3. juuli 2012 kell 7:12

EAS toetab miljoniga prototüüpimiskeskuste loomist

EAS avas uue prototüüpimiskeskuste programmi, mille raames saab taotleda toetust prototüüpimiskeskuste loomiseks.

Prototüüpimiskeskuste eesmärgiks on teadusasutuste rakendusuuringute tulemusel välja töötatud tehnoloogiate ja tootekontseptsioonide katsetamine. Taotlemine toimub vooruna, tähtaeg on 21. augustil, teatas EAS.

„Programmi abil loome teadlastele ja tudengitele senisest paremad võimalused  uute tehnoloogiate ja tootekontseptsioonide katsetamiseks, et teadustöö tulemused muutuksid kergema vaevaga käegakatsutavateks toodeteks ja tarbitavateks teenusteks,“ ütles EASi alustavate ettevõtjate finantseerimisvaldkonna juht Mari Vavulski.

Prototüüpimiskeskuste programm on suunatud teadusasutustele ning riigi või kohaliku omavalitsuse poolt loodud teadusparkidele. Toetust saab kasutada peamiselt keskusele seadmete ja aparatuuri soetamiseks. Toetuse maksimaalne suurus on 350 000 eurot, omafinantseering peab moodustama vähemalt 10% projekti kogumaksumusest.

Programmi rahastab Eesti riik, selle kogueelarve on miljon eurot.

 

 

Hetkel kuum