Silvia Kruusmaa • 4. juuli 2012 kell 9:26

Elion sõlmis ametiühingutega uue kollektiivlepingu

Eile jõustus Telco&IT ametiühingu, sidetöötajate ametiühingu ja Elion Ettevõtted AS-i vahel sõlmitud kollektiivleping, millega tõusevad madalamalt tasustatud Elioni töötajate töötasud.

Telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia töötajate ametiühingu esimehe Kersti Langi sõnul lepiti kokku ka ettevõtte töötajate aastaboonuste ühtlustamises, mis omakorda tõstis paljude töötajate põhipalka, teatas ametiühing.

Lang lisas, et läbirääkimistel käsitleti lisaks palgateemale ka tööstressi puudutavate küsimuste lisamist ettevõtte riskianalüüsi ning mitmete töökorralduslike probleemide lahendamist.

Telco&IT ametiühing on läbipaistva tasustamise nimel Elioniga kollektiivläbirääkimisi pidanud juba möödunud aasta septembrist. Sõlmitud kollektiivleping kehtib kuni käesoleva aasta lõpuni, pärast mida on ametiühingul plaanis tõsisemalt lauale tuua töötajate täiend- ja ümberõpet puudutavad küsimused.

Telco&IT ametiühing on transpordi ametiühingu kaitse all olev ühing, mis seisab IT ja kommunikatsiooniala töötajate huvide eest. Ühingul on ligi kolmsada liiget erinevates telekommunikatsiooni ettevõtetes.

Hetkel kuum