Ken Rohelaan • 19. juuli 2012 kell 10:44

Pevkur: uue maksemääraga töötuskindlustus ei ole ohus

Valitsus arutas tänasel istungil töötuskindlustusmakse määra alandamist 4,2 protsendilt kolmele ning lükkas otsustamise augustisse.

Istungijärgsel pressikonverentsil peaministri ülesannetes osalenud kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul otsustab valitsus töötuskindlustusmakse määra alandamise kuu aja pärast, kui laual on uue aasta riigieelarveküsimused.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur palus istungi protokolli märkida oma eriarvamuse, et soovis eelnõule saada kinnitust just täna - pidades silmas ettevõtlussektorit ja töötajaid.

"Mida kiiremini otsus vastu võetakse, seda paremini saavad ettevõtted planeerida järgmise aasta eelarvet. Ma ei näe põhjust, et seal saab tulla mingeid sisulisi muutusi," oli Pevkur veendunud, et augustis kinnitab valitsus maksemäärad 3 protsendi tasemel. Tema sõnul ei ole uus maksemäär ohus.

Pevkuri sõnul pooldas osa valitsuse liikmeid seisukohta, et otsus tuleb teha kiiresti, sest see annab ettevõtjatele ja töötajatele märgi, et maksemäär 2013. aasta algusest alaneb. Sotsiaalministri hinnangul oleks tänane kinnitus olnud positiivne signaal kogu majandus- ja ettevõtluskeskkonnale. "See on väga suur raha, mis ettevõtjatele ja töötajatele kätte jääb," ütles Pevkur.

Hetkel kuum