Romet Kreek • 14. august 2012 kell 6:48

Bloomberg: Süüria ja Liibüa on Eestist tervislikumad

Bloomberg on pannud kokku edetabeli tervislikest maadest ja teinud slaidiesitluse 20 tervislikuma maa kohta maailmas. Eestis sinna asja ei ole.

Eesti asub edetabelis alles 57. kohal. Eestist tervislikumad on näiteks Süüria, Makedoonia, Omaan ja Liibüa.

Maailma kõige tervislikum maa on Singapur, järgnevad Itaalia, Austraalia, Šveits, Jaapan, Iisrael, Hispaania, Holland, Rootsi, Saksamaa, Küpros, Austria, Prantsusmaa, Kanada, Uus-Meremaa, Kreeka, Hongkong, Norra, Iirimaa ja Belgia. Soome on 22. kohal, Läti 79. kohal ja Leedu 81. kohal.

Edetabeli koostati sünnihetke elu pikkuse prognoosi ja laste suremuse, surmade põhjuste, suitsetajate osakaalu, ülekaalulisuse, füüsilise mitteaktiivsuse, liigse kolesterooli, kõrge vererõhu, AIDSi ning eluasemete ja väliskeskkonna saastatuse alusel.

Vaata slaidiesitlust ja loe täpsemalt edetabeli koostamise metoodika kohta siit.

Hetkel kuum