• Jaga lugu:

  Iraan võtab spekulandid ette

  Iraan eeldab, et salateenistus juurib välja spekulandid, keda süüdistatakse riaali rekordmadalale kukkumises, ütles täna üks Iraani minister. Eelmisel nädalal kaotas riaal kolmandiku oma väärtusest, vahendab Reuters.

  Lääne majandussanktsioonid Iraani tuumaprogrammi vastu rüüstavad majandust, vähendades võimet teenida valuutat nafta ekspordist. Iraanlased püüavad meeleheitlikult vahetada oma riaalisääste tugevatesse valuutadesse.
  Täna kaubeldi riaaliga vabal turul 37 500 riaali dollari eest. Esmaspäeva õhtul maksis dollar 34 200 riaali. Oodates turgudel tormi, ütles üks kaupleja, et riaal võib kukkuda edasi dollari vastu 38 000 või isegi 40 000-le.
  Valitsus süüdistab riaali languses spekulante ja püüab neid mustalt turult välja tõrjuda.
  „Meie ootused eriteenistustele on kõrgemad, et nad võtaksid spekulandid kontrolli alla ja vaataks üle valuutaturu ebastabiilsuse kohad,“ ütles tööstus- ja kaubandusminister Mehdi Ghazanfari. „Maaklerid püüavad tõsta hinda, kuna see on neile kasulik ja keegi ei takista neid.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.