Sirje Rank • 30. oktoober 2012 kell 7:48

Kauplemine SASi aktsiatega peatati

Täna hommikul peatati Stockholmi börsil kauplemine lennukompanii SAS aktsiatega, kuna firma rahalise olukorra kohta on palju selgitamist vajavaid kuuldusi.

Otsusest teatas Stockholmi börs börsiteate vahendusel.

Viimastel päevadel on SASi ümber palju kuuldusi olnud. Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutas nädalavahetusel, et SAS on pankroti äärel, kuna pangad ei taha keerulises finantsseisus firma laene pikendada.

Esmaspäeval kirjutas agentuur Bloomberg, et SAS avalikustab tuleval kuul uue säästukava ning et refinantseerimist vajab 661 miljoni dollari väärtuses laene.

Aktsiatega kauplemise peatamist kommenteeris Nasdaq OMXi pressiesindaja sellega, et SASi finantsseisu kohta ei ole firma aktsionäridel ilmselt ühesugust infot. SASilt oodatakse nüüd pressiteadet, mis olukorda selgitaks. Seejärel on mõeldav aktsiatega kauplemise jätkumine, vahendas Dagens Industri võrguväljaanne. DI andmeil on firma rahastamisprobleemidele lahendus leitud.

Eile sulgus SASi aktsia 4,1%se languse järel 5,85 Rootsi krooni tasemel. Sellega on aktsia hind aasta algusest langenud 27% ning firma börsiväärtus praegu 1,92 miljardit Rootsi krooni. Viimase viie aastaga on aktsia hind kukkunud 98%.

SAS pole kasumit teeninud 2007. aastast saadik.

2009. aastast on SASi omanikud firmasse süstinud ligi 11 miljardit Rootsi krooni.

SASi suuromanikud:Rootsi riik 21,4%Taani riik 14,3%Norra riik 14,3%Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 7,6%

Hetkel kuum