• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kauplemine SASi aktsiatega jätkub

  Meediaspekulatsioonide keskmesse sattunud lennukompanii SAS avalikustas täna ennetähtaegselt oma kolmanda kvartali tulemused ning kinnitas uue kokkuhoiukava koostamist, mille eesmärk on kindlustada firmale konkurentsivõimeline kulude tase pikemas perspektiivis.

  SAS teatas, et kolmanda kvartali tulemus on positiivne – kasum enne makse 568 miljonit Rootsi krooni. Tulu reisija kohta on 9% kasvanud ning ühikukulud 6% vähenenud. Täpsem info tuleb 8. novembril.
  Firma sõnul on positiivne kvartalitulemus kinnituseks, et senised kokkuhoiumeetmed hakkavad tulemusi andma. Sellest aga ei piisa – nii on lõpufaasis uue ulatusliku restruktureerimiskava ettevalmistus, mis peab pikemas perspektiivis firmale tagama konkurentsivõimelise kulutaseme ning vähendama negatiivset mõju üleminekust uutele raamatupidamispõhimõtetele pensionikohustuste arvestuses. Eeldatav kokkuhoid kavast on kolm miljardit Rootsi krooni. Plaan näeb muuhulgas ette täiendavat loobumist tegevustest, mis ei kuulu põhitegevuse hulka. Plaani täpsemad detailid avalikustatakse lähiajal.
  SAS teatas, et firmal on likviidseid vahendeid ja kasutamata krediidilimiite summas, mis võrdub 17%ga  varade mahust. Likviidseid vahendeid on 2,4 mld Rootsi krooni ja laenulimiite 4,7 mld krooni ulatuses, mille tähtaeg saabub 2013. a juunis. Kõnelused laenulimiidi pikendamise üle on pooleli. Viimase kvartaliga on likviidsete vahendite maht 1,1 mld krooni võrra vähenenud.
  Täna hommikul peatas Stockholmi börs kauplemise SASi aktsiaga. Pressiteate järel keeld tühistati. Kui kauplemine lahti läks, kerkis SASi aktsia 14%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.