Ave Lepik • 30. oktoober 2012 kell 15:07

Ühendkuningriik ei anna Galojani välja

Justiitsministeerium sai täna õhtul Interpoli kanalite kaudu info, et Ühendkuningriigi kohtus arutati eile Anna-Maria Galojani Eestile loovutamist.

Tulenevalt Ühendkuningriigi õigussüsteemi erinevusest  Mandri-Euroopa õigussüsteemiga on Ühendkuningriigil erinev arusaam õigusasutuse definitsioonist ning sellest tulenevalt ei tunnistatud Eesti justiitsministeeriumi koostatud Euroopa vahistamismäärust.

"Varasemas praktikas ja juhtumitel ei ole Eestil sellist vastuolu tekkinud ja kindlasti püüame saada täpsemat informatsiooni, kuna nagu varem öeldud, Eesti riik ei ole sellises loovutamismenetluses osaline ja seetõttu saame infot läbi Interpoli ja Keskkriminaalpolitsei Kriminaalteabe büroo," ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Kaisa Lutter.

Loovutamise menetlus jätkub järgmise astme (teise astme) kohtus, lisas Lutter. "Kui saame täpsema info ja Ühendkuningriigi kohtupraktika näitab vajadust täpsustada meie seadusandluses EAW väljaandmist, siis analüüsime olukorda ning anname sellest ka avalikult teada," kommenteeris ta.

 

Hetkel kuum