Ühendkuningriik otsustas Galojani välja anda

1321-aripaev 07. juuli 2014, 19:05

Londoni kohus rahuldas Eesti justiitsministeeriumi palve anda Eestile välja ligi 60 000 euro varguses viieks kuuks vangi mõistetud Anna-Maria Galojan, kirjutab Delfi.

Justiistministeeriumi avalike suhete talituse juhataja Katrin Lunt ütles Delfile, et Eesti taotles Gaojani loovutamist ja ministeeriumile teadaolevalt rahuldas Londoni kohus Westminster Magistrates Eesti õigusabi palve.

Loovutusotsus ei ole jõustunud, Galojan saab väljaandmise ka vaidlustada.

MTÜ Eesti Euroopa Liikumise eksjuht Anna-Maria Galojan mõisteti 2011. aastal Harju maakohtus süüdi suures ulatuses võõra vara, sh ligi 60 000 euro omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Tallinna ringkonnakohus jättis otsuse muutmata ja riigikohus ei võtnud Galojani kaitsja vandevadvokaat Sven Sillari kaebust menetlusse.

Galojanile mõisteti aasta ja kümne kuu pikkune vangistus, millest tuli vanglas kohe ära kanda viis kuud. 2012. aasta jaanuaris ei ilmunud ta aga Tallinna vanglasse oma karistust kandma, vaid põgenes Suurbritanniasse.

Prokuratuur süüdistas Galojani suures ulatuses omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises 2007. aasta juunist septembrini, mil ta kuulus mittetulundusühingu Eesti Euroopa Liikumine juhatusse.

Süüdistusest selgus, et Galojan tasus ühingu rahaga oma riiete, ehete, aksessuaaride ja jalatsite eest, samuti käis ilusalongis ja reisil. Muuhulgas ostis ta MTÜ vahendite arvel hulgaliselt kinkekaarte, mida kasutas erinevates kauplustes tasumisel.

Galojan tekitas süüdistuse kohaselt ühingule kahju kokku 930 743 krooni (59 485 eurot). Pärast skandaali puhkemist sügisel 2007 hüvitas ta ühingule 125 000 krooni (7989 eurot).

Reformierakonna noortekogu endisest välissekretärist Galojanist sai Eesti Euroopa Liikumise juht juunis 2007, kuid ta sunniti kohalt lahkuma juba sama aasta septembris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2014, 10:34
Otsi:

Ava täpsem otsing