Marta Jaakson • 1. november 2012 kell 12:03

Leis: riik peab Estonian Airi toetama

Premia juht Kuldar Leis on arvamusel, et Eestil on oma lennukompaniid vaja, küll aga peaks lennuühenduse tagamisel arvestatama mitte ainult Tallinna, vaid ka Tartu ja Kuressaarega. 

"Meil on sellist lennukompaniid vaja, kes ühendaks Eestit muu maailmaga," ütles Leis ja lisas, et see tähendab ka seda, et kui riik Estonian Airi rahastab, ei tohiks lennuühendusi luues arvestada ainult Tallinna elanikega, vaid näiteks ka Tartu või Kuressaare reisijate huvisid arvesse võttes.

Leis ei pea õigeks, et Tartu lennud lõpetatakse. "See päris õige ei ole, sest kui riik ühtpidi paneb raha sellisesse ettevõtmisse, siis peaks ka arvestama riigi kõigi huvidega. See, kas riik on omanik või ei ole, on regionaalpoliitiline küsimus," hindas Leis.

Täna küsib Äripäev ettevõtjatelt, kas riik peaks finantseerima Estonian Airi, mis jõudis Tero Taskila juhtimisel vähem kui üheksa kuuga 20 miljoni eurose kahjuni. Praeguse kava kohaselt ootab firmat ees liinide sulgemine, kulude kokkuhoid ja koondamised. Uuelt Rootsi päritolu juhilt Jan Palm?rilt oodatakse Estonian Airi päästmist.   

 

Hetkel kuum