Ave Lepik • 31. oktoober 2012 kell 14:18

Turismifirmad: lennundust tuleb toetada

On väga oluline, et meil oleks hästi toimiv lennufirma, kinnitas Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahtein.

On oluline lennutada Eesti inimesi võimalikult paljudesse Euroopa riikidesse kiirelt ja mugavalt ning anda võimalus ka teistest riikidest mugavalt Eestisse jõuda, selgitas Lahtein.

"Veelgi enam – oleme Euroopa Liidu ääreala, mistõttu mugav ja paindlik ühendus teiste liikmesriikidega on tähtis nii turismi, ettevõtluse kui ka riigi tasandil," ütles ta. "Loomulikult ei saa Estonian Air tagada otselende kõikidesse Euroopa riikidesse mitu korda päevas. Pikas perspektiivis on toimivad lennuühendused aga Eesti elule ja arengule sama olulised ja vajalikud kui riigisisesed mitmekesised transpordiühendused."

Kui regionaalseid transpordivõimalusi (bussi-, reisirongi- ja parvlaevaliinid) toetatakse igal aastal, siis ei tohi tahaplaanile jätta ka vajalikke lennuühendusi, mis aitavad kaasa suuremale seotusele Euroopa Liiduga, rõhutas Lahtein.

Hetkel kuum