• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rohi ülevõtmise vastu - ole ainuomanik

  Fotoluksi omaniku Assar Jõepera hinnangul saab end kindlustada firma jõuga ülevõtmise vastu vaid ainuomanik olles.

  "Ma arvan, et selle vastu ennast kindlustada pole võimalik. See lähtub ju otseselt sellest, kui palju on ettevõttel aktsionäre ja omanikke. Kui omanike huvid on erinevad ja omanikud on kõik võrdses osaluses, siis juhul kui kaks või kolm osapoolt otsustavad, et nende nägemus on teine, ja selle ühe inimese oma teiste aktsionäridega ei klapi, siis põhimõtteliselt on see ju võimalik igal pool," vastas Jõepera.
  "Tuleb olla ainuomanik, see on võimaliku firma jõuga ülevõtmise vastu ainuke kindlustus. Muud varianti ma väga ei näe. Või siis peaks olema lepinguliselt nii tagatud, et sellisel juhtumil poleks üldse võimalust. Kuigi, kui on ikka võrdväärsed aktsionärid, siis see võimalus on olemas kogu aeg. Reaalselt on. Kas nii või naa pidi, seadust annab ju alati teistmoodi tõlgendada. Kui on võrdsed aktsionärid, siis on see oht iga päev olemas. Kui ühed aktsionärid arvavad, et ketti võiks oluliselt suuurendada näiteks või teha selliseid investeeringuid, millised võimalused ühe aktsinäril on olemas ja teisel võibolla ei ole ja siis põhimõtteliselt ongi sundseid. Variante on igasuguseid. Ainuke garantii on olla ise ainuomanik," rääkis ettevõtja.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Saunumi kahjum süvenes Ettevõte laieneb aga jõudsalt
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Saunum suutis esimesel poolaastal käibe seitsmekordistada, aga puhaskahjum süvenes agressiivse turunduse tõttu, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.